5 lucruri aleatorii care îți vor face viața mai bună

Nu, nu este neaparat necesar sa dedici fiecare minut al existentei tale pentru a deveni o persoana mai buna, uneori este nevoie de doar un minut pentru a face diferenta. Ai nevoie de niste obiceuri pe care sa le intruduci in viata ta pentru a te simti mai bine si mai sanatos, iar mai jos ai X lucruri aleatorii care ar trebui sa intre in rutina ta.

1. Foloseste crema solara si pe suprafata urechilor

Atunci cand iesim la plaja majoritatea dintre noi folosim creme si lotiuni pentru protectia solara. Avem grija sa ne ungem foarte bine fiecare particica din corp, insa uneori uitam sa inistam si pe niste zone unde am considera ca soarele nu ne poate ataca. In cazul de fata sunt urechile, iar acestea, expuse la razele soareului pot sa provoace niste arsuri solare foarte puternice.

2. Foloseste ata dentara

Cu toate ca de multe ori nu avem dispozitia necesara de a mai folosi si ata dentara, medicii dentisti recomanda sa nu uitam de ea. Un minut dureaza sa ne curatam dintrii dupa fiecare periaj, iar daca ne periem dintii de doua ori pe zi, iar mai apoi folosim ata dentara si apa de gura, vom tine cat mai mult timp cariile departe

3. Fa mai multe exercitii fizice

Exercitiile fizice sunt bine venite oricand, indiferent de varsta. Acestea ne ajuta sa ne mentinem in forma, dar mai ales, sa avem o atitudine mai pozitiva. In momentul in care executam exercitiile fizice, in corpul nostru se degaja mai multi hormoni, printre care si oxitocina, hormonul care sta la baza starii noastre de spirit.

4. Preia o postura mai buna

Oamenii stau din ce in ce mai mult timp in fata calculatoarelor, iar din aceast considerent si-au deformat pozitia fireasca a corupului. Trebuie sa iti ajustezi bine scaunul de la birou si sa nu iti pui coloana in pericol. De asemenea, trebuie sa ai grija la postura oricand, special pentru a nu merge cocosat pe strada.

5. Spala cat mai des prosopul de bucatarie

Prosoapele curate si proaspete nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta. S-au facut niste studii, iar 90% din prosoapele prelevate contineau bacterii coliforme (bacteriile pe care le gasim in fecale), iar 25% dinte acestea au avut pana si E. coli. Pentru a nu favoriza raspandirea germenilor si a bacteriilor, indicat ar fi sa utilizati zilnic un nou prosop de bucatarie.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *