Ce să faci pentru a crește fertilitatea

La un moment dat in viata noastra intervine acel moment in care dorim sa concepem un copil, este si normal. Insa, unele femei raman gravide fara pic de efort, pe cand altele petrec luni bune sau chiar ani incercand sa conceapa unul. Sunt multe cauze care pot duce in aceasta situatie, insa reteta exacta nu se cunoaste. 

Acestea fiind spuse, exista totusi cateva moduri prin care schimband modul de viata puteti ramane insarcinate:

 • Du-te devreme la culcare
  Cercetarile ar sugera faptul ca femeile care dorm in jur de 7 sau 8 ore pe noapte au cele mai bune rezultate la testele de fertilitate. Odihna este o prima solutie relativ usor de pus in practica.
 • Renunta la sucurile carbogazoase
  Femeile care beau sucuri carbogazoase in mod regulat, peste doua pahare pe zi, au o rata a fertilitatii cu peste 16% mai mica fata de femeile care nu consuma deloc sucuri.
 • Exercitii fizice, dar nu intense
  Femeile care practica aproximativ 5 ore pe saptamana de exercitii fizice sunt cu peste 42% mai fertile decat cele sedentare, atentie mare insa, exercitiile fizice prea intense si de performanta pot afecta in mod negativ fertilitatea.
 • Renuntati la anxietate
  Stresul continuu afecteaza extrem de mult fertilitatea femeilor, iar problema infertilitatii nu poate fi doar una fizica, ci si psihica. Asa ca incercati sa vorbiti mai mult cu partenerul de viata, sa va rezolvati problemele, iar daca tot nu reusiti sa treceti peste si stresul va depaseste, cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un psiholog pentru a trece peste perioada proasta.
 • Renunta la vicii precum fumatul sau alcoolul
  Cu toate ca alcoolul nu afecteaza foarte mult fertilitatea, fumatul o face, iar el este cunoscut deja ca face anual milioane de femei infertile.

Acestea fiind spuse, daca incerci sa ramai insarcinata pasii de mai sus s-ar putea sa te ajute, dar, totodata, trebuie sa iei in calcul si o vizita la medic, acesta s-ar putea sa iti prescrie niste nutrienti care sa te ajute in a incepe o sarcina fara riscuri. Problema poate sa fie doar una hormonala, iar doar un medic poate sa depisteze acest aspect.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *