Ce să faci pentru a nu fi afectat de Jet Lag

Jet lag este momentul acela cand calatorim prin mai multe fusuri orare. Spre exemplu, acest lucru se intampla atunci cand plecam din tara noastra intr-una mai indepartata. Daca plecam din Romania in Anglia, nu este o problema prea mare, diferenta de fus orar este putin sesizabila, insa marea problema intervine atunci cand calaotrim in SUA sau o tara asiatica, cum ar fi China sau Japonia.

Practic, atunci cand ajungem in sfarsit la destinatia mult dorita, s-ar putea sa ne confruntam cu o problema destul de urata, aceea ca vom fi foarte extenuati pentru a ne duce toate activitatile pe care ni le-am propus la final. Dupa ce vei termina calatoria aceasta lunga, probabil primul lucru pe care vei dori sa il faci este sa te arunci direct in pat, iar si reciproca poate fi valabila. Atunci cand ne intoarcem din vacanta sa fim mult mai obositi fata de momentul initial.

Bineinteles, exista si catea modalitati prin care putem sa diminuam riscul provocat de jet lag si sunt cateva modalitati sanatoase pentru a ramane energizati de-a lungul calatoriei, indiferent de cate fusuri orare traversam.

Cele mai importante lucuri de care ar trebui sa tinem cont sunt alimentele pe care le consumam. Specialistii spun ca ar fi bine sa reducem substantial consumul de alcool inainte de calatorie, dar si din timpul acesteia. De asemenea, ar fi indicat sa adoptam un stil de viata mai sanatos, eventual sa fim siguri ca avem suficienta Vitamina B12 pentru un corp energizat, dar si ca suntem cu Vitamina D la niste parametrii optimi pentru a provoca somnul pe durata calatoriei.

Cel mai important este sa incercam pe cat de mult posibil sa dormim in timpul zborului, iar astfel organismul va avea mai putin de suferit. De aceea este bine sa evitati si cafeaua sau sucurile acidulate, deoarece cofeina nu favorizeaza somnul. Calatoria trebuie sa fie una cat mai linistita si sa nu fie un stres suplimentar. Nu in ultimul rand, sa nu uitam si de hidratarea organismului. Pe durata calatoriei s-ar putea sa ne deshidratam, de aceea recomandat ar fi sa va hidratati bine inainte si sa nu va lipseasca sticla cu apa.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *