Despre The Old Man & the Gun

The Old Man & the Gun este ultimul film in care joaca Robert Redford, acesta fiind un motiv foarte bune pentru care sa-l vedeti. Filmul prezinta finalul carierei unui jefuitor de banci pe nume Forrest Tucker. El ajunge foarte faimos datorita faptului ca nu a folosit niciodata pistolul cu care isi amentinta victimele. De asemenea, el este recunoscut si pentru cele 16 evadari din inchisoare. Evdarile sale din inchisoare nu sunt insa mentionate decat intr-o singura scena. In cea mai mare parte a filmului, vedem activitatile profesionale ale personajului. De asemenea, vedem si ultima sa ancheta, precum si ultima aventura sentimentala.

Actiunea filmului are loc in Texasul anilor 80. O parte din farmecul pe care il are filmul il face redarea pe ecran a atmosferei caracteristice acestor ani. Vedem astfel zilele inocente cand se fuma liber in restaurante, dar si cand spargatorii de banci nu trebuiau sa se fereasca de camerele de filmat. De asemenea, ei nu trebuiau sa se fereasca nici de tehnologia de recunoastere faciala. Regizorul a creat toate premizele pentru care Robert Redford sa arate cat mai bine in acest film. El a creat chiar si unele scene memorabile in care actorul le spune la revedere admiratorilor sai.

El ii da o replica memorabila lui Sissy Spacek, care ne demonstreaza cat de frumoasa poate fi o femeie de 70 de ani. Cu toate ca scenariul, dar si regizorul au facut intentionat eroul filmului cat mai interesant, este de apreciat si jocul actoricesc de care da dovada Casey Afleck. Filmul lasa insa impresia de dulceag si banal. Nu este un secret faptul ca Robert Redford a jucat o multime de roluri memorabile. De asemenea, acesta este un exceptional animator cultural, el fiind si fondatorul unui festival si anume festivalul de film Sundance. Desi el pare ca s-a lasat de actorie, mai are inca timp sa se gandeasca si cine stie, poate se va intoarce pentru un alt film.

Din ce vedem in acest film, el se tine inca foarte bine, de aceea nu este exclus ca sa-l mai vedem. Poate ca o companie de productie ii va face o oferta inedita si el se va intoarce din nou la cariera care l-a facut celebru si anume la cea de actor. Pana in acel moment insa, stim despre actor ca s-a lasat, de aceea ramanem cu amintirea vechilor sale filme atat de apreciate de numarul mare de fani ai sai.

ADD YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *