Efecte pe care soarele le poate avea asupra organismului

Fiecare dintre noi stie ca razele ultraviolete provenite de la soare provoaca prea bine cunoscutul cancer de piele, dar si ca imbatraneste prematur pielea, de aceea trebuie sa folosim creme de protectie solara pe tot parcursul anului daca ne expunem. Totodata, este bine de stiut ca lumina solara nu este intotdeauna daunatoare, ea, de asemenea, poate afecta sanatatea si in mod pozitiv.

Bineinteles, ea afecteaza organismul in mare parte in mod negativ, iar ca si statistica, in fiecare ora moare un om datorita cancerului de piele cauzat de la lumina UV. Insa, iata cateva lucruri ciudate despre lumina ultravioleta a soarelui.

Dispozitia
Lumina solara declanseaza un compus chimic in corpul nostru care este responsabil cu starea de bine. De aceea este recomandat sa facem cateva activitati in aer liber, pentru a ne stimula acel compus si a scapa de stres. De asemenea, unii oameni se confrunta cu probleme de depresie pe perioada iernii, atunci cand lumina solara nu este suficienta, ajungand sa aiba tulburare sezono-afectiva.

Asimilarea de Vitamina D
Lumina soarelui ne ajuta corpul sa asimileze Vitamina D, un nutrient important pentru mentinerea densitatii si sanatatii oaselor, insa, din pacate, Vitamina D este rar intalnita natural in alimentele pe care le consumam, de aceea trebuie sa asimilam aceasta vitamina din razele soarelui. Bineinteles, nu trebuie sa ne expunem la soare enorm de mult, 30 de minute o data pe saptamana este suficient pentru a asimila necesarul de Vitamina D.

Razele soarelui intaresc oasele si muschii
Cum vorbeam si mai sus, Vitamina D este responsabila de acest aspect, iar conform unui studiu, persoanele care sufera de cancer de piele au o densitate net superioara a oaselor fata de restul persoanelor, iar acest lucru este datorat de prezenta din belsug a Vitaminei D. Bineinteles, nu este recomandat sa ne expunem mult la soare pentru a avea oasele puternice,.

Ajuta in tratarea cancerului la san
Cu toate ca razele UV ajuta la aparitia unui tip de cancer pe o parte, pe de o alta parte, reduce sansele dezvoltarii cancerului la san. Femeile care se expun un timp rezonabil la soare sunt mai putin suspectabile de a dobandi cancer la san in viitorul apropiat.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *