Greșelile bărbaților în relații

Cele mai multe cărți, reviste și programe de televiziune privind relațiile sunt adresate femeilor. Din mass-media, ele primesc multe sfaturi despre cum să câștige inima unui barbat, cum să se comporte la o întâlnire și cum să stabilească dacă o relație cu un bărbat are un viitor. Revistele, cărțile și emisiunile TV cu sfaturi pentru bărbați sunt mult mai puține. Se crede că problemele legate de relațiile cu femeile îngrijorează bărbații mult mai puțin decât sportul, afacerile sau vânătoarea. Cu toate acestea, barbatii încearcă, de asemenea, să-și găsească dragostea. Dar ei nu sunt pregătiți să scrie despre asta pe rețelele sociale și să citească cărți scrise de către psihologi populari, iar ei fac, de asemenea, greșeli care duc la o rupere cu femeile.

Abordarea masculină și feminină in cazul relațiilor

În conformitate cu diviziunea tradițională a intereselor de gen, lucrările de artă, gătitul și relațiile cu un bărbat au fost considerate sfera feminină. Aceiași bărbați aveau ca interese vânătoarea, pescuitul, sportul și mașinile. Femeile se întreabă mai des “cum să-i placă unui bărbat” sau cum să-l facă să-i acorde atenție. Ele sunt mai îngrijorate de ceea ce a spus sau a gândit la stilul de haine sau comportament.

Se crede că bărbații pot începe mai ușor o relație. Și femeile nu sunt întotdeauna gata să invite un bărbat mai întâi, crezând că inițiativa ar trebui să le aparțină acestora. Dar nu toți bărbații au curajul să facă acest pas.

Mulți barbati nu cred că fac greșeli într-o relație. Aceștia acționează prin anumite metode, deoarece fie sunt acceptați în familia lor, fie din cauza lipsei unui exemplu decent de comportament masculin în copilărie. Una dintre greșelile barbatilor obișnuiți este opinia cum că o relație cu ei este deja un cadou pentru o femeie. Prin urmare, ei nu consideră că, creșterea personală este importantă. Adesea, diferența în nivelul de dezvoltare a partenerilor devine un motiv pentru separare.

Relația cu un bărbat și greșelile pe care le face

În ciuda faptului că femeile moderne sunt din ce în ce mai interesate să studieze, să-și construiască o carieră și să călătorească, relațiile cu un bărbat, căsătoria și copiii sunt încă principalul lucru în viața lor. Dorința de a fi cu un bărbat împinge adesea o femeie să comită anumite greșeli. Multe dintre ele au stima de sine scăzută și se tem de singurătate.

Bărbații se tem de singurătate la fel de mult ca femeile. Dar greșelile care îi împiedică să găsească dragostea, pot fi rezultatul unei înalte stime de sine. Rezultatul stimei de sine scăzute poate duce la o gelozie neîntemeiată. În limite rezonabile, poate fi plăcută unei femei, dar verificarea regulată a telefonului sau a paginilor sociale poate provoca iritații. Dacă o fată sau o femeie nu este înclinată să se bazeze pe acest bărbat, atunci ea se va despărți de el.

La fel ca si o femeie care se plânge, un bărbat care se distinge prin gândirea negativă poate, mai devreme sau mai târziu, sa provoace iritarea partenerului. La începutul relatiei, “misterul” într-un barbat poate farmeca o fată tânără. Dar femeia mai în vârstă nu se lasa fermecata asa de usor.

Mulți bărbați nu consideră că este necesar să lucreze pe ei înșiși. Este mai puțin probabil să viziteze un psihoterapeut, spre deosebire de femei, care scapă de consecințele căsătoriilor sau uniunilor fără succes cu ajutorul terapiei.

Cum poate un bărbat să-și arate dragostea?

Cuvintele frumoase nu pot avea nimic de-a face cu realitatea. Pentru majoritatea bărbaților, o atitudine specială față de o femeie este exprimată nu în cuvinte, ci în fapte. De exemplu, prin dorința de a-și sacrifica interesele de dragul întâlnirilor cu iubita lui și a atenției față de ea.

La inceput de relatie, bărbații și femeile arată doar partea lor cea mai bună. Insa, la sfârșitul stadiului de iubire, partenerii încearcă treptat să vadă nu numai aspectele pozitive, dar și negative ale fiecăruia. Relația fie se termină, fie se duce la un nou nivel.

Cea mai importantă componentă a relațiilor este intimitatea dintre bărbat și femeie. Dacă aceasta componenta este prezenta, barbatul se va strădui să o aducă pe femeie mai aproape de el, să fie interesat de viața ei și să intre in cercul ei social. În această etapă, este posibilă căsătoria și coabitarea “civilă” sau oficială. Dacă o femeie are copii de la căsătoriile anterioare, noul ei partener va încerca să găsească împreună cu ei un limbaj comun și să construiască relații de încredere.

Un bărbat care iubește cu adevărat o femeie va lua întotdeauna în considerare opinia, dorința și interesele ei. Dacă de dragul ei, nu este gata să sacrifice ceva valoros și semnificativ, libertatea personală, o companie cu prieteni sau un spațiu de viață, atunci sentimentele sale nu sunt foarte puternice. Cu cat o persoana este mai în vârstă, cu atât dorința este mai redusa de a schimba ceva în viața sa.

Barbatii tind sa-si analizeze comportamentul mai putin decat femeile. Este mai puțin probabil ca aceștia să se adreseze unui psihoterapeut după separare sau divorț. Mulți dintre aceștia preferă modalități periculoase de a diminua dependența de stres sau comportamentul periculos. Unii au tendința de a da vina pe femei pentru eșecurile lor. Se întâmplă de multe ori că o experiență nereușită provoacă erori în relațiile ulterioare.

Dacă există o dorință reciprocă în pereche de a păstra uniunea, atunci este necesar ca cei doi să lucreze la comportament și relații. Nu numai femeile, ci și bărbații trebuie să ia în considerare greșelile, să tragă concluzii și să-și schimbe atitudinea față de viață și față de oameni.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *