Lucruri interzise în Dubai

Dubaiul este o destinație spre care privesc tot mai mulți romani. Spre deoasebire de anii anteriori, Orientul Mijlociu este mult mai accesibil europenilor, inclusiv nouă. Majoritatea agențiile de turism au oferte spre destinațiile din această zonă. Din păcate, regulile de aici sunt puțin diferite decât în țara noastră și uneori le putem încălca fără a ne da seama.

Spre exemplu, trebuie să știm că nu putem fotografia localnicii fără a le cere acceptul. Lucrurile sunt și mai grave atunci când fotografiem femeile. Această regulă este foarte ușor de încălcat atunci când nu o cunoaștem pentru că ne dorim deseori să ne fotografiem pe străzile importante, acolo unde de obicei circulă oameni. Legat tot de fotografiat, trebuie amintit că nu avem voie să surprindem în imagini anumite clădiri clădiri guvernamentale.

Sexul în afara căsătoriei este interzis nu doar musulmanilor ci și străinilor care călătoresc sau muncesc aici. De asemenea, atingerile tandre sunt interzise în public, chiar și între persoanele căsătorite. Presa străină a scris de nenumărate ori despre persoane arestate pentru că au întreținut relații sexuale în afara căsătoriei sau doar pentru că persoane de sex diferit s-au cazat în aceeași cameră de hotel, fără a fi căsătorite.

Există o serie de produse care nu pot fi aduse aici, iar unele dintre ele sunt destul de banale pentru un european. Putem aminti aici analgezicele, remediile anti răceală sau macul. De asemenea sunt interzise drogurile, materialele pornografice și cele anti islamice.

Trebuie avută grijă și la vestimentație, mai ales în rândul femeilor, care sunt obligate să aibă umerii, abdomenul și șoldurile complet acoperite. Alcoolul se poate consuma doar în anumite hoteluri și nicidecum pe stradă. Există însă anumite zone din Dubai în care încălcarea acestor norme sunt tolerate însă trebuie să fiți foarte atenți la ce e permis. Turiștii se pot informa la graniță ce nu pot aduce în Emiratele Arabe.

Sursa
http://adevarul.ro/life-style/travel/lucruri-interzise-dubai-chiflele-mac-siropul-tuse-sarutul-public-trimite-direct-inchisoare-1_55a4ebb8f5eaafab2c8fe869/index.html

You May Also Like