Sfaturi de care să ți cont atunci când mergi la alergat

Daca nu avem un partener de alergat, sau ba din contra, ne palace sa alergam singuri si sa ne facem ordine in ganduri, trebuie sa luam mai multe aspecte in considerare. Atunci cand alergam in grup sau cu o alta persoana suntem mai siguri, nu ca atunci cand am alerga singuri nu am fi, insa putem sa ne asiguram ca unele lucruri functioneaza corespunzator pentru a nu aparea probleme in timpul alergatului.

1. Fii atent

Cu siguranta, atunci cand alergi de unul singur vei recurge sa asculti muzica la casti. Este un lucru bun, poate stimula organismul intr-un mod bun, te poate motiva sa alergi mai mult si fara sa obosesti asa mult. Insa, cu toate acestea, nu da volumul foarte tare, este bine sa stii intotdeauna ce se petrece in jurul tau, iar daca apare vreun pericol, sa poti sa il ocolesti fara probleme. Lucrul acesta este mai ales recomandat daca alergi in zone mai aglomerate sau pline de masini, iar benefic ar fi sa ti doar o casca in ureche, ia cea de-a doua sa fie libera.

2. Tine o lanterna la tine

Cu toate ca alergi pe timp de zi, este bine sa ai mereu o lanterna la tine, mai ales acum cand se intuneca mai repede. Poti fi surprins de trecerea timpului si sa te trezesti pe o bezna crunta, de aceea este bine sa fii pregatit si sa te semnalizezi pentru a nu aparea ciocniri si pentru a putea fi vazut de masini si trecatori.

3. Intra intr-o comunitate

Poate nu iti place sa te lauzi cu rezultatele tale, insa cu aceasta ocazie iti vei face prieteni care sunt si ei pasionati, de asemenea, de alergat. Este un lucru placut sa iti faci prieteni cu care impartasesti lucruri comune, si cine stie, poate pe viitor nu vei mai alerga singur. Exista numeroase aplicatii pe care le poti descarca in momentul de fata, iar lucrul frumos la ele este ca se incheaga niste comunitati nisate pe alergat.

4. Monitorizeaza-te

Sa ai mereu telefonul la tine, sa cronometrezi timpul si distanta parcursa pentru a te putea autodepasi de fiecare data cu succes. De asemenea, mereu sa ai asupra ta datele tale de contact, cine stie ce se poate intampla de-a lungul antrenamentului.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *