Shazam e o comedie simpatică

Shazam este o comedie cum nu ati mai vazut la DC, aceasta comedie fiind perfecta pentru oricine. Filmul se indeparteaza mult de filmele marca DC pe pana acum, acestea fiind caracterizate prin stilul lor intunecat. Partea proasta este ca personajele negative nu pto fi luate i nserios in cadrulk acestui film, cu toate ca protagonistul carismatic Mark Strong reuseste sa-si faca bine treaba. Filmul nu te tine deloc in suspans, el exceland mai mult la capitolul comedie. De asemenea, el exceleaza si la dragalasenie pentru ca rolurile importante sunt facute de copii, care din ce se pare joaca foarte bine.

Producatorii aduc in atentia oamenilor eroul creat in anul 1939 de Bill Parker, acesta fiind numit initial Captain Marvel. Din motive evidente, acest erou a primit numele de Shazam. Freddy este cel care face o gluma in acest sens, el cumparand de la lictitatie un glont care fusese tras in Superman si fiind obsedat dupa supereroi. Shazam este un pusti razvratit in viata de zi cu zi, el fiind si in mare parte singuratic. Acesta isi cauta mama care a disparut in urma cu 10 ani.

Protagonistu leste adoptat de un cuplu care isi umpluse casa de orfani. El primeste puterile vrajitorului Shazam, in urma unor evenimente pe care le vedem in film. Invata ceea ce inseamna sa fie erou, dar si ceea ce inseammna sa faca parte dintr-o familie reala. Freddy da o buna parte din savoarea filmului, el jucand foarte bine, iar fiecare aparitie starnind hohote de ras. Zachary Levi completeaza un duo amuzant care chiar pare desprins din benzile desenate.

Angel este adolescentul care il joaca pe Billy Batson, acesta aducand o tenta usor dramatica filmului, prin povestea cu mama sa, respectiv cu dificultatea in a-si accepta fratii in noua familie. Shazam aminteste putin, din jocurl copiilor de Stranger Things. Cu toate ca inceputul poate fi usor plictisitor, devine o comedie in adevaratul sens al cuvantului. Filmul transmite prospetime si energie. Actiune dintr-un punct, te tine in suspans. Atat tehnologia folosita, cat si explicatiile aferente, necesita si ele un anumit tip de atentie. Shazam este un film facil, el mergand in zona de entertainment suta la suta. Nu il vei simti ca o pierdere de vreme, iar daca esti un geek al acestui univers, cu siguranta iti vor face placere toate trimiterile care se fac in acest film la numerosii eroi din universul celor de la DC.

Tags:

ADD YOUR COMMENT